Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu

shiatsu,do-in,gezondheid,nederland,health,opleiding,school,cursus workshops,shiatsu-therapie,den-haag,diagnosis,gratis,stress, behandeling,beroepsvereniging,ontspanning,oplossing,treatment,vriendelijk,diagnose,fitness

Anushka Hofman

Anushka Hofman - Docente niveau 1

In 1992 startte Anushka haar Shiatsu studie aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu bij Alan Nash en Sensei Kawada. Op 16 januari 1996 werd zij als Shiatsu therapeut gediplomeerd. Haar Shiatsu praktijk voerde zij al uit sinds 1993. 

In 1995 begon Anushka met het geven van Do-In training aan studenten van de N.S.K.S. Vanaf 1996 werd zij daar docente Shiatsu en Do-In van de beroepsopleiding. Zij doceert tot op de dag van vandaag het eerste jaar van de 4-jarige opleiding. Vanaf die tijd gaf zij ook wekelijks Shiatsu en Do-In basiscursussen. Ook buiten de school gaf zij diverse trainingen en workshops in bedrijven zoals aan het personeel van K.P.N, bij- en nascholingen aan de N.G.S (Ned.genootschap voor sportmasseurs) en aan onderwijsinstellingen als “het Mondriaan College”. In 1995 organiseerde zij tevens voor het eerst het jaarlijkse Shiatsu stageseminar voor de N.S.K.S. in Lunteren.

Anushka heeft diverse bijscholingen gevolgd. In 1997 volgde ze Oriental diagnosis van onder andere Ohashi Sensei. In 1998 kalligrafie van Yunko Yamanouchi en in 1999 Medicinaal koken van Kyoko Onishi. Deze cursus organiseert zij tot op heden jaarlijks voor de N.S.K.S. als verplicht onderdeel van de beroepsopleiding. In mei 2003 werd door medewerking van Anushka en Alan Nash de Nederlandse uitgave van het boek over Do-In, Meridiaanoefeningen, geschreven door Shizuto Masunaga, mogelijk gemaakt. In hetzelfde jaar is onder andere door medewerking van Anushka het Do-In boek voor de N.S.K.S. tot stand gebracht: Do-In voor jong en oud  geschreven door Jolanda Smolders.  Op 18 april 2004 werd zij geïnterviewd door Myrna Goossen voor RTL4 in het programma “Aperitivo” over de betekenis en het belang van Do-In.

In 2004 heeft Anushka zich verdiept en gespecialiseerd in vrouw gerelateerde problematiek en de daarvoor geschikte therapeutische Do-In oefeningen. Vanaf september 2004 tot op heden geeft zij wekelijks een speciale Do-In les voor vrouwen. Voor vrouwen die niet in gelegenheid zijn om op deze lestijden te komen geeft zij diverse workshops in en buiten de N.S.K.S.

In 2006 heeft zij in gedurende drie maanden training gegeven aan 12 masseurs van “Elysium, Centre for Well-being” om hen bij te scholen tot Shiatsu masseur.  

Vanaf 2006 tot heden verzorgt Anushka de training van kwalificatie van de Beroeps Do-In docenten opleiding (sinds 2011 volledig geaccrediteerd is door de NVTCG Zhong beroepsvereniging). Zij doceert en organiseert tevens de verplichte onderdelen van de beroepsopleiding van de N.S.K.S. zoals het jaarlijkse Moxa najaarsseminar en Japanse medicinale voeding seminar gegeven door Kyoko Onishi.<< Terug